Finestres d’alumini o pvc. Què és millor?

Forward Innovation

Finestres d’alumini o pvc. Què és millor?

Finestres d’alumini o pvc. Què és millor?

Bon dia / tardes de nou,

En aquest post volem explicar-vos quines són les principals avantatges i inconvenients de l'ús de finestres d'alumini o PVC, ja que és una de les principals preguntes que ens fan els nostres clients i a la fi, la resposta varia segons la necessitat de cada cas. Pot canviar l'ús, la localització, l'orientació, la lluminositat, el pressupost, etc.

La primera cosa que s'ha de tenir en compte és el tipus de perfil amb què es realitza la finestra, tant en alumini com en PVC, és a dir, de que està compost. i per això, anem a ensenyar-vos unes imatges per entendre-ho millor:

Alumini carpinteria freda
Alumini amb ruptura pont tèrmic
Alumini amb ruptura pont tèrmic

DIFERENTS PERFILS D'ALUMINI

Amb aquests dibuixos, podem distingir quin d'aquests ens donarà aïllament tèrmic i acústic i quin no.

Una característica a tenir en compte sobre l'alumini és que és un material conductor, i per tant, ens comunica l'interior amb l'exterior. Per aquest motiu s'utilitza el trencament pont tèrmic (RPT) feta de PVC o polietilè per a “trencar” aquesta transmissió.

Perquè ens entenguem, les línies en vermell representen la transmissió de l'alumini, i tal com mostra la primera imatge (la fusteria freda), passa de dins a fora sense cap impediment i NO AÏLLA.

En canvi, en la segona i tercera, SÍ “trenca” aquesta connexió per estar composta per aquest pont.

Quan veiem una finestra tancada, és molt difícil saber si aquesta té RPT o no. Per veure-ho, hauries de obrir la finestra i mirar si hi ha aquest plàstic negre al mig dels perfils interiors i exteriors (no serveix dir que té doble vidre o Climalit, això és un altre tema).

Després s'ha d'observar l'amplada dels perfils, és a dir, la mesura des de la part de fora del perfil fins a la de dins passant per la RPT. Això pot ser de 40mm (seria molt bàsica de carpintería freda), 65RPT, 70RPT, etc. Aquests canvien depèn de si la finestra és corredissa o practicable, a part que hi ha fabricants que utilitzen diferents mesures, tot i així, aquesta és la idea: quan més ample, més probable que sigui més aïllant.

Seguint amb l'anterior, podem veure quantes càmeres (buits) hi ha dins de l'RPT. En el cas dels nostres dos exemples, el primer, la part de baix de tot, té un buit que va d'un costat a l'altre, en canvi, el segon, té quatre càmeres. En resum i per simplificar-ho, en finestres, quan més càmeres millor.

PRINCIPALS AVANTATGES DE LES FINESTRES DE PVC
Perfil de PVC

El principal avantatge del PVC és que per si sol és un material aïllant i no necessita altres components per aconseguir un bon aïllament.

He de dir que la foto porta tres vidres, però això és una altra part de la finestra que pot utilitzar-se igual en l'alumini i que ja en parlarem un altre dia.

El que ens hem de fixar quan observem un perfil de PVC és el reforç metàl·lic que porta per dins i que alguns no porten. Aquest reforç és necessari perquè el PVC és un plàstic i té dilatacions per canvis de temperatura i a la llarga, si no el porta, pot tenir algun problema de deformació.

Alguna vegada també ens han preguntat si una finestra blanca es pot tornar groguenca, i això és una cosa que passava fa anys i que a dia d'avui ja està solucionat.

ESTÈTICA ENTRE FINESTRA D'ALUMINI I FINESTRA DE PVC
Aluminio vs pvc
Finestra d'alumini i pvc sobreposades

Una altra diferència que cal destacar és l'impacte visual. Tal com es mostra a la foto anterior, veiem que l'alumini, en aquest cas de perfil fulla oculta (perfil més estret) ens permet tenir més superfície vidre, i per tant, ens entrarà més llum dins de casa.

Això és degut a que l'alumini és un material molt més dur, i per tant, poden fer-se els perfils més estrets que el PVC.

CONCLUSIÓ

Podríem dir que les finestres de PVC practicables són eficients pel bon aïllament que tenen i també per preu, ja que són més econòmiques que les d'alumini.

Així i tot, les d'alumini són millors des del punt de vista de durabilitat, estètica i, amb una bona RPT, també per aïllament perquè l'alumini es manté intacte durant més anys que el PVC.

És per aquest motiu que a la fi, són les preferències i necessitats de cada un el que fa decantar-se per un model o un altre.


En aquest post hem parlat de les finestres practicables, ja que les finestres corredisses són un altre tipus de perfils i tancaments, i per tant, el resultat és diferent. Per això, volem dedicar un altre post amb els detalls de cada un i donar una millor explicació.

Per qualsevol consulta no dubteu en escriure'ns a través de qualsevol mitjà i respondrem encantats!

L'equip d'Alustetic.

Et truquem nosaltres per resoldre els teus dubtes

Omple el següent formulari per poder-te contactar.

Te llamamos nostoros para resolver tus dudas

Rellena el siguiente formulario para poderte contactar. 

Abrir chat
Hola
¿En qué podemos ayudarle?